Voor bedrijven

door verhalenverteller Peter Faber
foto: Jan Vonk

Het vertellen van verhalen is een krachtige vorm van communicatie die kan worden gebruikt om te enthousiasmeren, om beelden te creëren, om op ideeën te komen, om te prikkelen, om informatie te geven, maar zeker ook om te ontspannen.

Aan de kracht van het verhaal wordt steeds meer waarde gegeven. Terecht, want het verhaal is een sterk middel om te overtuigen. Maar eerst moet duidelijk zijn wat uw bedrijf / project / instelling / museum nu zo bijzonder maakt en wie wilt u dit vertellen?
Als u dit weet, moet deze informatie nog wel worden omgevormd tot een pakkend verhaal. En laat dát nou net zijn waar ik goed in ben. Mijn kracht ligt in het bewerken van droge informatie tot een verhaal met beleving en bezieling, in het maken van een verhaal dat een snaar raakt bij de luisteraar.

Ook op congressen, symposia, seminars en andere bijeenkomsten is het vertellen van een verhaal, of een presentatie waarin het verhaal centraal staat, een waardevolle bijdrage. Dit kan bijvoorbeeld als inleiding of afsluiting van het thema, het tot leven brengen van het thema of ontspanning in de sfeer van het thema.

Dus:
Bent u op zoek naar het verhaal om uw bedrijf te presenteren of bent u op zoek naar een unieke en prikkelende bijdrage aan een speciale dag, neem dan vooral contact met mij op. In overleg bekijken we hoe we uw vraag tot een bijzonder verhaal kunnen maken.

Voorbeelden van enkele projecten:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rx-30sTWudg[/youtube]De Koetsrit
In 2013 was het 300 jaar geleden dat in Utrecht de Vrede van Utrecht werd gesloten. In het Utrechts Archief was er in dit kader een grote tentoonstelling. Centraal stond wat deze vredesonderhandelingen voor de stad Utrecht en haar inwoners hebben betekend. Highlight van de tentoonstelling was de Koetsrit, een virtuele rit per koets door het Utrecht van 1713. Mij is gevraagd het verhaal te schrijven en in te spreken, een verhaal dat de passagier meeneemt naar een stuk beleving van de stad van toen.
Vanwege het grote succes is besloten de koetsrit onderdeel te maken van de vaste tentoonstelling van het Utrechts Archief.

door verhalenverteller Peter Faber
foto: Jan Vonk

Landelijke Conferentie Bevolkingsdaling
Najaar 2013 ben ik door het Ministerie van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninklijkrelaties) gevraagd om de opening te verzorgen van de Landelijke Conferentie Bevolkingsdaling. Centraal deze dag stond het verdiepen, verbinden, inspireren en netwerken rondom een scala aan thema’s betreffende bevolkingsdaling.
Het doel van mijn bijdrage was tweeledig. De dag moest energiek en verrassend geopend worden en het thema van de dag moest duidelijk naar voren komen. In mijn ‘Back tot the Future’ act presenteerde ik me als iemand uit de toekomst. Middels dialogen uit de gelijknamige film en enkele op de problematiek toegespitste fabels van de Wijze Uil en het Oude Paard werd het publiek overdonderd, geprikkeld tot nadenken en gestimuleerd door te gaan op de ingeslagen weg.

Verslag Landelijke Conferentie Bevolkingsdaling

Opening Monumentendag Den Bosch 2012
In 2012 vond de opening van de Monumentendag op het St. Jacobshof, een hofje dat er zonder Monseigneur Prinsen nooit was gekomen. Deze monseigneur heeft namelijk aan de wieg gestaan van de sociale woningbouw in Den Bosch. De gemeente Den Bosch benaderde mij met de vraag een verhaal te maken over Mgr. Prinsen. Dit werd een levendige gebeurtenis waarin zowel de mooie kanten als de minder mooie kanten van Mgr. Prinsen op ludieke wijze belicht werden.

Verslag Monumentendag

door verhalenverteller Peter FaberDwalen in Verhalen
‘Uit in de Heuvelrug – Dwalen in Verhalen’. Deze slogan gebruikt de Utrechtse Heuvelrug sinds een paar jaar om meer toeristen naar de Heuvelrug te trekken. Tijdens een bijeenkomst op Kasteel Amerongen, waar alle betrokken partijen (o.a. VVV, horeca, culturele instellingen) op de hoogte werden gebracht van de ontwikkelingen van deze campagne, ben ik gevraagd een legende te vertellen die zich heeft afgespeeld op de Utrechtse Heuvelrug. Doel was om de aanwezigen op deze manier de kracht en zeggenschap van het verhaal te laten ervaren.