Beleef het op school

‘Als Peter Faber vertelt, hoor je geen verhaal. Je zit er middenin!’

‘Beleef het op School’ is een project dat nauw aansluit aan bij de lessen Wereldverkenning op de basisschool in het algemeen en op de scholen die werken met de Methode DaVinci (link naar pagina 2 over de methode) in het bijzonder. Het project is gericht op de groepen 6,7 en 8 van de basisschool en heeft als uitgangspunt `Beleven = Leren’

Beleef het op School gaat verder daar waar de gewone les stopt en is zodoende een zeer geschikte aanvulling op de lessen Wereldverkenning. Het vult dat stuk beleving en bezieling toe, waar de leerkracht veelal niet de tijd en niet de capaciteiten voor heeft om dit zelf te brengen.

Met Beleef het op school verdiep ik me in de verschillende thema’s die de Da Vinci Methode hanteert. Ik maak gebruik van creatieve middelen als theater, film, verhalen, muziek en spel. Daarnaast is er volop ruimte voor vragen, interactie en reflectie. Met veel oog voor verbeelding en met een fikse dosis humor, creëer ik een sfeer die maakt dat de kinderen het thema volop beleven en zo’n 40 minuten lang kunnen genieten van een onvergetelijke les.

Ervaar ook de zinderende, actieve, innemende stijl van Peter. Versterk uw leerkracht bij het behandelen van de verschillende thema’s door Peter de leerlingen mee te laten nemen in de wereld van de Egyptenaren tot aan de Nieuwste Tijd.

Klik HIER als u naar de website wilt gaan van Beleef het op School