De olifant die woord hield

Een voorstelling naar een sprookje van Annie MG Schmidt, over beloven en wat er kan gebeuren als je je belofte niet nakomt

Duur voorstelling: 40 minuten
Leeftijd: vanaf 4 jaar


 
naar een verhaal van Annie MG SchmidtIn een hoge boom in Afrika zit vogel Wok. Ze zit daar op een groot nest en in dat nest ligt een groot ei. Daar moet een kleine vogel Wok uitkomen. Maar hij komt er niet uit. Het duurt lang joh!!!
Vogel Wok verveelt zich rot. Ze verzint van alles om de tijd te doden; liedjes, verhaaltjes, spelletjes … maar het ei … het komt niet uit. Ze vraagt de dieren die langs komen of zij niet een poosje op haar ei willen broeden, maar geen van de dieren heeft daar zin in. Dus blijft vogel Wok maar weer zitten waar ze zit.

naar een verhaal van Annie MG SchmidtOp een goede dag komt er een olifant voorbij die best even op het ei van vogel Wok wil zitten. Olifant hijst zich met moeite de boom in en belooft vogel Wok te blijven zitten tot ze terugkomt. Hij wacht … en wacht … en wacht … tot er op een goede dag een jager komt die Olifant neer willen schieten. Hoe dit afloopt en of vogel Wok ooit nog terugkomt ……. ???

Je kunt het allemaal zien in deze vrolijke, interactieve en beeldende voorstelling naar een verhaal van Annie MG Schmidt.

Tekst: Annie MG Schmidt
Tekstbewerking en spel: Peter Faber
Regie: Angelique Severs
Decor: Leendert Faber

Info en boekingen: www.verteltheater.nl

Andere voorstellingen van verhalenverteller Peter Faber

spinder
De krekel en de mier
Ali Baba en de 40 Rovers
Storytrail Amsterdam
Storytrail Utrecht