De Krekel en de Mier

Een voorstelling naar de beroemde fabel van Jean de la Fontaine

Duur voorstelling: 40 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar
de krekel en de mier door verhalenverteller Peter Faber
foto: Allard Willemse

Iedere avond zingt heer Krekel het hoogste lied op de heuvel in het bos. Alle dieren vinden het prachtig en avond na avond komen ze luisteren. Ja … het leven is mooi als het zomer is, als je goed kunt zingen en met zoveel vrienden om je heen.
Eén dier komt echter nooit bij de concerten van heer Krekel en dat is vrouw Mier. Zij heeft het druk, veel te druk. Er moet voedsel verzameld worden voor de lange koude winter, iets waar heer Krekel geen moment mee bezig is.

Zo gaat de zomer voorbij en maakt plaats voor de herfst en de winter. Heer Krekel heeft honger en hij heeft het koud. Wanneer hij bij het huis van vrouw Mier een heerlijke geur opsnuift vraagt hij haar om hulp, maar tevergeefs. Heer Krekel heeft er toch zelf voor gekozen om de hele zomer muziek te maken! Dan moet hij nu de gevolgen maar dragen!
Met pijn en moeite worstelt heer Krekel zich de barre winter door en bij de eerste tekenen van de lente trekt hij de wijde wereld in. Hij wordt een gevierd popster, maar als hij hoort dat zijn vrienden van de heuvel ……

De Krekel en de Mier; een beeldende voorstelling over vriendschap, het maken van keuzes en liefde voor de medemens.

Tekstbewerking en spel: Peter Faber
Regie: Angelique Severs
Decor: Peter Faber

Info en boekingen: www.verteltheater.nl

Andere voorstellingen van verhalenverteller Peter Faber

spinder
De olifant die woord hield
Ali Baba en de 40 Rovers
Storytrail Amsterdam
Storytrail Utrecht