Sprookjes van Annie MG Schmidt

Aan het eind van haar leven las Annie M.G. Schmidt al haar sprookjes nog eens door. De beste wilde zij gebundeld zien in het boek ‘Misschien wel echt gebeurd’

Duur voorstelling: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 6 jaar

 

Door verhalenverteller Peter Faber
foto: Jan de Groen

Prins Pedro is op zoek naar lieve, mooie en vrolijke prinses. Hij wil trouwen, want wat is er nu mooier dan zo’n geweldig bruiloftsfeest?
In het sprookjesbos van Annie M.G. Schmidt dwaalt hij door de sprookjes van De Kikvorst en Spikkeltje, in de hoop daar zijn prinses te vinden. Hij ziet van alles: kikkers die kunnen toveren, prinsessen die alleen maar aan zichzelf denken, blinde prinsen, heksen, koninginnen die broeden op gespikkelde eitjes, kindjes die kunnen vliegen als vogels. Maar welke prinses zal nu de gelukkige bruid van prins Pedro worden en wie zal met hem het bruiloftsfeest mogen vieren?

Door verhalenverteller Peter Faber
foto: Jan de Groen

In ‘Sprookjes van Annie MG Schmidt’ word je meegesleurd in de wonderlijke en eigenzinnige fantasiewereld van Annie MG Schmidt. Een wereld waarin mannen een buiging maken voor een lijster, het zou prinses Spikkeltje kunnen zijn. Een wereld waarin een nare prinses een hoedje van kikkervelletjes wil, maar thuis komt met een grote groene kikkerkop. Een wereld van prinsen, koningen, heksen, kikkers en natuurlijk een gelukkig eind.

Tekst: Annie MG Schmidt
Tekstbewerking en spel: Peter Faber
Regie: Angelique Severs
Decor: Gaby van den Boom

NB: De periode dat ik de rechten had voor deze voorstelling is afgelopen. Heeft u toch interesse, dan zullen de rechten opnieuw moeten worden aangevraagd

Andere voorstellingen van verhalenverteller Peter Faber
De olifant die woord hield
Ali Baba en de 40 Rovers
Het Pannenkoekenfeest van Prins Emrys
Storytrail Amsterdam
Storytrail Utrecht